már
24

még valami

| Szerző: gigoca | 9:10 pm

A finneknél működik az ún. SMS-kölcsön. Ez azt jelenti, hogy küldesz egy sms-t a Nordeának (ez a vezető bank itt, elég nagy cég, a Nokia értékének kb 70%-ára becslik az értékét), hogy hello, kifogytam a pénzből, kéne egy kis kölcsön.

Szóval kábé olyan, mint a provident, csak itt még csak házhoz sem kell hívnod a mosolygós pénzes nénit vagy bácsit.

Csakhogy bizony ami könnyen jön, könnyen megy, és észre is vették ezek a jó finnek, hogy bizony éjszakánként igen sokan kérnek ilyen gyorssegélyt. Merthogy általában két ok miatt fogynak ki a finnek a pénzből: pia és játékgép.

Azt meséltem már,hogy a kedvenc karaoke bárunkban a múltkor észrevettük, hogy a játékgépek (basszus, nem viccelek) bankkártyával is működnek?! Ott van rajtuk a terminál, és annyit nyomhatod,amennyit csak akarod...nagyon durva!!!

Szóval éjszaka elpiálod mindened vagy elnyomkodod a pörgő keréken, és akkor küldesz egy sms-t, és egy percen belül a számládon a pénz. Na ennek megelőzésére vezették azt be, hogy éjszaka nem lehet ilyen kölcsönt kiutalni. Ha éjszaka kéred, akkor is legkorábban reggel 7-re kerül a számládra.

A bejegyzés trackback címe:

https://ancsatampereben.blog.hu/api/trackback/id/tr221866241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidra84 2010.03.25. 10:50:23

a bankkártya-leolvasós dolog nem rossz, ezt már tényleg csak egy kaszinókba kitelepített banki ügyintézővel lehetne fokozni, aki ingatlanokra jegyez be jelzálogot...
süti beállítások módosítása