már
28

Earth Hour és Holi

| Szerző: gigoca | 11:09 pm

Tegnap voltunk az Earth Hour-on. Itt Tamperében a Keskustorin kapcsolták le a fényeket, de meg kell jegyeznem, hogy nem vitték túlzásba. A téren álló templomban nagyon furcsa kisfilmeket vetítettek, amelyekkel arra hívták fel a figyelmet, hogy ne fogyasszunk sok vizet. Erre egyébként itt a koliban is figyelmeztetnek, a zuhanyzókban a zuhanyfüggönyön van finnül meg angolul pár sor, hogy a víz az élet, és spóroljunk vele, ha egy mód van rá.

Tegnap is meg ma is nagyon rossz idő volt, igazi takony idő, ahogy apukám mondaná, esik valami az égből, de nem eső, hanem valami szitálás, hideg van, kb 5 fok, tiszta magyarországi novemberi idő. Még a maradék életkedve is elmegy az embernek.

Amúgy a téren felállítottak egy sátrat, onnan zenéltek, meg voltak tűzzsonglőrök, és városi énekkarok énekeltek, köztük a tamperei rendőrség férfikórusa (!).

Fotók itt.

 

Ma pedig mentünk Holit ünnepelni, ami a Színek Ünnepe, no meg az egyenlőségé. Indiai ünnepről van szó, itt Tamperében van egy kis közösségük, és ők szervezték a mókát. Voltak zeneszámok, aztán táncosok, a végén pedig jött a színek játéka. :) Speciális festéket nyomtak a kezünkre, és azzal kellett egymás arcát bekenni, majd aztán színes port szórtunk egymásra.A dolog lényege az, hogy akivel bekenitek egymás arcát, azzalegyenlőek vagytok, kvázi barátok, ismerősök. Nagyon jó volt, csak nagyon fáztunk. Utána bemázolt pofával mentem haza, el lehet képzelni a visszafogott finnek arcát az utcán, mikor megláttak így...a koliba beérve egy srác rám nézett, és csak annyit kérdezett: ... the Indian Festival?

A holland srác meg kiszaladt a szobájából és lefotózott. :)

Képek a Holiról itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ancsatampereben.blog.hu/api/trackback/id/tr81876192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kerdesek05 2010.03.28. 23:39:30

mit jelent ez a speciális festék?:)

ruhád kukában landolt?

gigoca 2010.03.29. 01:18:09

Le lehet mosni, de picit nehezen. A felsőt meg kölcsönbe kaptam egy olasz lánytól.:)
süti beállítások módosítása