jan
22

Ígérem, nem megyek át angolba semmiképp, de ez olyan jó kis címnek tűnik a mai eseményre.

A mai napon ugyanis életemben először voltam jégkorong mérkőzésen, és hol máshol tegye ezt az ember, mint Finnországban.

Tamperében két első osztályú hokicsapat van, és mi a vicces nevű Tappara csapat hazai mérkőzésére mentünk el, ahol a fővárosi Jokerit gárdáját fogadták.

A két együttes összecsapása azért is volt különösen pikáns, mert a tabellán egymás mögött foglalnak helyet, és a Jokerit esetleges győzelmével megelőzte volna a Tapparát.

De há-há, nem így történt.

Bár a vezetést a Jokerit szerezte meg a 3. harmad derekán, a Tappara nem sokkal később kiegyenlített, a hosszabításban pedig a hirtelen halál elveinek megfelelően az első gólig megy tovább a mérkőzés, ezt pedig a Tappara szerezte meg.

Na, ennyit a sporttudósítói stílusról.

Az ember lánya hozzá van szokva egy bizonyos meccshangulathoz. Kerestem, hátha megtalálom a szokásos szotyiárusokat, de ne is reménykedj...A szigorúan papírzacskóban árult és a fogyasztás után az előtted álló nyakában landoló szotyi vagy tökmag itt nem menő.

Van helyette popcorn és poharas kóla.

És még egy nagyon fontos dolog: a majdnem bekapott gólt vagy a saját kapus bénázását itt is a következőképpen kommentálják: jujujujúúúúúj. Ez nemzetközi szó.

Képek itt, videó itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ancsatampereben.blog.hu/api/trackback/id/tr551691780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidra84 2010.01.22. 14:24:25

első. jó lehetett
süti beállítások módosítása