jan
29

Péntek

| Szerző: gigoca | 4:53 pm

Pénteki napjaim fénypontja a Voting Behaviour című óra. Egy fiatal, elvarázsolt görög srác tartja (nem, nem ezért a fénypont!!!!), akinek az óráját gyakorlatilag végigröhögöd de úgy, hogy ő ezt igazából nem akarja. De egyszerűen nem lehet nem röhögni, komolyan! :) Annyi vicces dolgot csinál és mond. Ma egyébként az egyik srác okoskodósabb hangulatban volt, mint máskor (a srác egyébként teljesen olyan, mint az Office-ból Dwight), és gyakorlatilag minden percben megakasztotta az órát a kérdéseivel. Én nem mondom, hogy ne kérdezzen, hiszen amikor én tanítok, akkor is örülök a kérdéseknek, mert ez reflexió is egyben, hogy valaki követi az órát, odafigyel arra, amit mondok, és még érdekli is, de ma azt éreztem, hogy a srác kicsit be akarja bizonyítani, hogy többet tud a tanárnál, vagy okosabb nála, vagy valami ilyesmi.

Tudjátok, az a tipikus szitu, amikor látod, hogy az egész csoport fogja a fejét, és fojtott gyűlölettel néz a másikra. A tanár egyébként nagyszerűen járt el, minden kérdést komolyan vett és igyekezett rájuk válaszolni.

Megmondom őszintén, nálam ott szakadt el a cérna, amikor a 90 perces előadás 89. percében a srác (nevezzük Dwight-nak, ha már), szóval Dwight megkérdezte, hogy mi alapján csoportosította a példában a tanár fehér és feketebőrűek csoportjába az embereket. A példa a következő volt. Az a hipotézised, hogy a fehér bőrű emberek könnyebben égnek le. Ehhez ugye nem elég csak a fehér bőrűeken belül megnézni egy kísérletben, hogy hány százalék ég le, hanem valamivel össze kell hasonlítani (már eleve a hipotézis is kiált a "könnyebben, mint kik?" befejezésért), például a feketebőrűekkel. És akkor Dwight beközli, hogy mi alapján képezte valaki ezeket a csoportokat. Na, ott már nem bírtam magammal, és félhangosan megjegyeztem, hogy ez csak egy példa volt. A tanár persze mondta, hogy nem, ez egy nagyon jó kérdés volt meg minden. Igazából tanárként - azt hiszem - nem is tehetne mást. Én se tennék másként.

Amúgy ezen az órán fogunk SPSS-ezni is. :) A tanár megkérdezte, hogy ki ismeri a programot. Feltettük a kezünket kb. 7-en a 20-ból. Ki az, aki szakértő benne? Maradtunk ketten. :)

Ma egyébként esélyhányadosokról is beszélt meg logisztikus regresszióról. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ancsatampereben.blog.hu/api/trackback/id/tr831712912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása