feb
3

címszavakban

| Szerző: gigoca | 7:46 pm

Mi jut eszedbe Magyarországról?

- paprika

- puszta

- Tokaj

- Sziget-fesztivál

- fürdők

- gulyás

Egy olasz, egy francia és egy finn lánynak ezek jutnak eszébe Magyarországról. Nem is rossz. Azért mutattam nekik mást is. Hogy hányan vagyunk itt és ott. Hogy milyen sok betűnk van, és hogy milyen is a magyar billentyűzet. Hogy kétféleképpen szeretünk. Hogy van saját Jägermeisterünk (Unicum, az olasz lány ismerte), hogy a gulyás az egy leves, és nem főétel,  hogy ünnepeljük a névnapunkat, hogy a Mikulás és Jézuska is hoz ajándékot, és hogy mennyi-mennyi híres ember él a világban, aki magyar származású.

Azért vicces ez, amikor összedugjuk a fejünket és jönnek elő a szokások, és jön a "jéééé, ez nálunk is van!". A finneknél például van Luca-nap, de náluk nincs szék (az olaszoknál van), de csak mi állunk rá a templomban a boszorkányt keresve.

Viccesek ezek a kultúrák.

 

Továbbá OncoMouse és posztmodern feminizmus is volt a mai napban. Ne kérdezzetek róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://ancsatampereben.blog.hu/api/trackback/id/tr1001727545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyp 2010.02.03. 21:20:00

első, egyszer, csakazértis.

Periptero 2010.02.04. 18:14:05

Azt is mondd el nekik léci, hogy amit ők gulyásnak gondolnak, az pörkölt. :)
süti beállítások módosítása