már
18

meglepik

| Szerző: gigoca | 11:44 am

Ma reggel semmi kedvem sem volt felkelni, nyilván ebben az is közrejátszott, hogy fél 5-kor sikeürlt letennem az egyébként rémesen izgalmas Thinking differently (A Reader in European Women's Studies) című könyvet. A reggeli órán azonban egy tök nagy meglepetés ért. Még hetekkel ezelőtt észrevettem, hogy az egyik francia srácnak Bic-tolla van.

Amikor általános iskolás voltam, ez volt a sláger, először két színben (kék-piros), aztán négy színben. Tudjátok melyik tollról beszélek! Amelyiken ilyen gombokkal lehet váltogatni a színeket.

Már akkor is poénkodtunk, mert kölcsönadta a sajátját, hogy nosztalgiából írkálhassak vele.

És képzeljétek el, ma hozott nekem egyet! :) Azt mondta, a feketepiacról! :) :)

Úgyhogy most van Bic-tollam!!! Mondtam neki, hogy ha bármit szeretne Magyarországról, csak szóljon. Mondta, hogy pl gulyásnak örülne. :))

 

Amúgy szép idő van, az egyik litván lány kicsit kiakasztott, amikor be akarta mesélni, hogy -12 fok van. Mondom neki, ez lehetetlen, fázós vagyok én is, de azért még a szemem is látja, hogy olvad a hó, tehát tuti nincs -12 fok. De, de, ő látta reggel. Mondom neki, helló, reggel nyilván hűvösebb van, még azt is el tudom képzelni, hogy -12 fok legyen (bár ezt is nehezen), de hogy most nincs annyi, az tuti. Jelenleg amúgy -3 fokot mutat a hőmérő az interneten, kint a párkányomon meg +1 fok van. Egyébként a csaj imád pánikot kelteni. Jó kis groteszk tükör ez nekem, mert néha magamat látom benne, például akkor, amikor pörgeti magát egyre jobban bele egy pánikba.

A múltkor azon aggódott, hogy ha ő korábban megy haza, akkor biztosan le fogják zárni a hallgatói dolgait, amikor megkapja az elvégzett tanegységeiről az igazolást, és ő már április végén haza akar menni, és hogy akkor ez milyen gáz, mert a szakdogájához viszont szüksége lenne az online folyóiratgyűjteményre, és így tovább. Először próbáltam észérvekkel meggyőzni, hogy a hallgatói jogviszony egységes, nem zárják le csak úgy. Nem, nem használt. Mondtam neki, jó, akkor menjen be a nemzetközi irodára és kérdezze meg. Jó, majd bemegy, de folytatja tovább a pánikkeltést.

A lányok holnap mennek egy hétvégi cottage tripre valahová vidékre, amit a diákszövetség szervezett. Biztosan jó lesz majd nekik. Hétfőn amúgy megünnepeltük Enelis szülinapját. Egy párnát csináltattunk neki, amire rányomták egy fotónkat, és ráirattuk, hogy "Tampere Finland 2010". Bár egy kis távolsággal kezelem az ilyen jellegű ajándékokat, azt kell mondanom, hogy itt ezen a helyen hihetetlenül ízlésesen készítették el. Nagyon szép betűtípussal, szép árnylatokkal, és nem fekete-fehér fotóval, hanem barnás árnyalattal. Meglepően, tényleg, nagyon szépre sikerült. És árában kb. annyi, mint otthon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ancsatampereben.blog.hu/api/trackback/id/tr61849331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Periptero 2010.03.20. 18:29:26

még mindig elsőőőő :)
süti beállítások módosítása