máj
17

| Szerző: gigoca | 12:53 pm

Tegnap az olaszokkal és a francia lánnyal tettünk egy kisebb kirándulást a környéken. Farncescát meglátogatták a szülei, és béreltek egy autót, és azt csak ma reggel 9-re kellett viszavinniük, úgyhogy úgy voltak vele, hogy ha már ott van náluk az autó, akkor tehetnénk egy nagyobb kirándulást is.

Nagyon jó volt, nem mentünk nagyon messzire persze, de sok szép dolgot láttunk, áztattuk a lábunkat a hideg vízben megint. :) Belefutottunk egy motoros találkozóba is, nagyon vicces volt látni, ahogy a nagy bőrdzsekis finn motorosok isszák a narancslevet meg a kólát. :) Aztán kirándultunk az erdőben, végül kikötöttünk egy kisebb tónál, amelynek a partján meguzsonnáztunk. Azért az tényleg elképesztő, hogy itt mennyire természetes az, hogy a házad, ha vidéken élsz, jó eséllyel egy tó partján fekszik, ott van a saját kis stéged, csónakod, nyáron reggel csobbansz egyet, stb. És hihetetlen az a csend, ami honol a tájon, de tényleg. Az igazi finn csend.

Este Francescáéknál szaunáztunk is, igazi régi alagsori szauna, nekünk kellett befűteni, és így utólag azt mondom, össze sem lehet hasonlítani az elektromos szaunával. Sokkal természetesebb. Nagyon szuper! :) Aztán még be is vacsoráztunk, főztünk egy kis tésztát, tettünk rá pesto-t, ja és előtte kipróbáltuk, milyen meleg a házuk közelében lévő kis tó. :) Rettentően koszos volt, hiába, az autópálya mellett van, viszont mivel sokkal kisebb, mint más tavak, ezért már egyáltalán nem olyan hideg, mint a többi. :) Szóval vacsorázás, a tészta mellé ettünk sonkát és salátát, aztán meg fél 12-ig beszélgettünk és nagyon sokat nevettünk. Ezek az olaszok őrültek, én mondom! De valami olyan elképesztő derűvel állnak hozzá az élethez, és valami olyan életszeretet van bennük, hogy az elképesztő! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ancsatampereben.blog.hu/api/trackback/id/tr522009828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidra84 2010.05.17. 16:25:30

mi Pécsen voltunk a hétvégén
süti beállítások módosítása