jan
17

Multikulti

| Szerző: gigoca | 2:29 pm

Egyre jobban várom már az e-mailt az ún. Cultural Conversations órával kapcsolatban. Az óráról már írtam kicsit korábban, az a lényege, hogy egy 1-2 kredites tárgy, amelyben egyrészt párokba vagyunk beosztva, másrészt maga a csoport is működik, különböző országokból leszünk együtt, és az a cél, hogy megismerjük egymás kultúráját. A jelentkezési lapon ki kellett tölteni, hogy milyen kultúrákra vagyunk kíváncsiak, mit várunk az órától, ilyesmi. Gyakorlatilag tanár nélkül fogjuk megcsinálni az órát, mi osztjuk be, hogy mikor fogunk találkozni, mi találjuk ki a "tematikát". Lehet filmet vetíteni, lehet zenét hallgatni, irodalmi műveket hozni, szóval mindent, amin keresztül a kultúrádat be tudod mutatni. Nekem már persze pörög az agyam azon, hogy mivel lehetne a magyar kultúrát bemutatni (mondjuk viszek egy üveg jó magyar bort, hehe). ilyenkor jön ráaz ember, hogy ez mennyire nehéz dolog, mennyire nehéz átadni a kultúrádat úgy, hogy egy másik ember értse is azt.

Azt egyébként meg lehet figyelni, hogy itt a külföldi diákok közül mely nációk találják meg egymást. Túl azon, hogy akik tudnak egymás nyelvén kommunikálni (tehát az azonos országból származók vagy pl a csehek és a szlovákok), nagyon megfigyelhető, hogy pl a posztszoci országok diákjai szerintem többet beszélgetnek és lógnak egymással. Ezen belül is a balti államok diákjai még többet.

A bejegyzés trackback címe:

https://ancsatampereben.blog.hu/api/trackback/id/tr541679360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása