feb
19

Örülj, magyar!

| Szerző: gigoca | 6:31 pm

Ma kiderült, hogy Amanda, az amerikai csaj, akin egyébként állandóan hokimez van, szóval ő imádja a Kinder csokoládét, és német rokonok küldik neki sok más édességgel együtt postai bélelt borítékban. Mert Ámerikában nincs ilyen csoki.

Úgyhogy megvan az első dolog, ami után egy amerikai ácsingózik, mi meg dúskálunk benne.

Ma egyébként a finnek csend iránti tiszteletének veszélyes oldalát tapasztaltam meg, amikor jöttem haza az egyetemről, és majdnem elütött egy biciklis. Nem, nem csenget, nem szól, hogy mögöttem van és jönne (direkt megnéztem: csengője és szája is van, használhatná), hanem manőverezik és utolsó utáni pillanatban bevág.

Csöngessetek, finnek!!!

Amúgy nem történik semmi különös. Rémlik, hogy félálomban megszólalt a tűzriasztó, de tekintve, hogy az ötödik emeleti konyhában legalább 3 hete kifolyt az egyik kínai srác sült kacsájának a zsírja a sütőben, ami azóta masszívan ég és füstöl, ha valaki beindítja a sütőt, egyszerűen nem tudom komolyan venni a tűzriasztást 11.30 és 14.00 között. Továbbá este a vacsoraidőben.

Hangulatom amúgy szar, de olyan igazán nagyon, amit leginkább Magyarország 1990-es népszámlálási adatainak, azon belül is a lakosság iskolai végzettségének és a KSH kategorizálásának tudom be. Egyszer valaki tényleg felvilágosíthatna arról, hogy miért pont olyan kategóriákban teszik közzé az adatokat, amilyenekben. Nem, itt már nem puffogok ezen tovább.

A bejegyzés trackback címe:

https://ancsatampereben.blog.hu/api/trackback/id/tr521774250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Periptero 2010.02.20. 08:37:41

De harmadszor már nem. :) Első.

Hát azért, hogy ne lehessen használni. Én az életkori kategóriákat "imádom" még. Csak érdemes lenni végiggondolni, hogy mit jelent az, hogy egy intézmény KÖZPÉNZ-ből működik.

gigoca 2010.02.20. 12:32:55

Ugye??? Életkori kategóriák és iskolai végzettség, 15-19 éves korcsoport, áááááááááááááááááááááááá.
Vagy a másik, hogy a 20-24 éves kort nem minden táblázatban közli a felsőfokú végzettségűeknél, csak a 25-29 éves csoporttal kezdi.
Ezért meg kell nézni még a 2005-ös Mikrocenzusos adatoknál is, hátha közli a 20-24 éves csoportot 1990-re, hátha-hátha.
És oké, ott van 18-19 éves korcsoport a középiskola érettségivel kategóriára, de még mindig nem tudom, hogy a 18-19 éveseknél 1990-ben mennyi a szakmunkás meg a 8 osztályt végzett..........
Annyira jó tudni, hogy ezek szerint nem csak én tartom logikátlannak. :)
Tök jó lenne egy oldal, ahová fel lenne töltve minden ilyen adat, és le tudnám kérdezgetni többdimenziós táblázatokban. A VÁTI-ra regisztrálva vagyok,de ott nem lehet többdimenziós adatokat kérni, pedig ott fent van minden. :S
süti beállítások módosítása