máj
12

rég volt már jelentés

| Szerző: gigoca | 11:57 pm

Ennek leginkább az az oka, hogy vendégem volt, és hétvégén elmentünk másfél napra Helsinkibe várost nézni.

Helsinki jó.

Alapvetően akkor jó, ha mondjuk 5 foknál melegebb van, nincs köd és szemerkelő eső, azaz az a bizonyos tipikus gennyesen szar idő. Hát nekünk sajnos volt. :( Senkinek nem kívánok olyan május 9-ét, amikor 7 fokban és szemerkélő esőben vacog a híres épületek előtt. Sok szépet láttunk amúgy, ééééés beültünk a Fazer kávézójába, ahol olyan sütemények meg meg csokoládék voltak, hogy csak na, és olyan isteni finom kakaót ittam, hogy az eszméletlen.

 

Úgy néz ki, hogy jövő kedden Stockholmba megyünk, mert a Viking Line csinált egy akciót, amiért 5 euróért per fő, azaz összesen 20 euróért hozzánk vágnak egy kabint. Kicsit tartottam a dologtól, hogy ez csak valami oltári nagy átvágás, és egészen addig lesz is bennem félsz, míg vissza nem érünk, de mivel ez Finnország, és ha van is apró betű, arra felhívják a figyelmed, és tényleg nincsen rejtett költség, így megyünk is. Úgy néz ki a dolog, hogy kedden elbuszozunk Helsinkibe, ott töltjük a napot, délután fél 5-kor indul a komp, másnap érünk Stockholmba, és aztán ott van egy egész napunk, este indul vissza a komp, és csütörtök reggel ismét Helsinkiben vagyunk.

 

És végre beköszöntött a nyár! :)) Ma 20 fok volt délután, ki is feküdtünk a Tammerkosi partjára a parkba, mindenki kitelepedett, zenéltek meg napoztak az emberek, teljesen olyan érzésem volt, mintha a Gödörben lennék. :)

Este 10-kor megy le a nap, 11-kor még szürkület van, fél 4-kor meg már pirkad. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ancsatampereben.blog.hu/api/trackback/id/tr841998791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidra84 2010.05.13. 10:04:51

ensimmäinenilletve most: första
süti beállítások módosítása