jan
23

Tegnap beszélgettünk páran arról, hogy kinek hány órája van most itt.

Az ELTE összesen 2 óra elvégzésére kötelezi minimum az Erasmusos diákokat. A többség persze ennél többet szokott felvenni, hiszen általában az a cél, hogy a külföldi órákkal kiváltsanak jópár otthonit, de azért lássuk be: 2 órát elvégezni nem nagy kunszt.

A Learning Agreementben így nekem is 2 tárgy szerepel, ehhez képest jelenleg 6 tárgyam van. Ismertek, úgyhogy inkább ne is mondjatok erre semmit...(de hát ha egyszer mindegyik olyan érdekes!!!)

1. Introduction to Finnish Women's Studies (7 ects)

Ez a legfontosabb órám, ezért jöttem. Nagyon sok újat nem mond, de közben olyan szövegeket kell olvasnunk, amiket eddig is mindig el akartam olvasni, és most végre valóban muszáj, és van is rá időm, sőt, érzem azt, ahogyan a fejemben lévő, eddig egymástól távol levő tudások és információk szépen összekapcsolódnak, és ezt nagyon élvezem! Alapvetően előadás, ahol viszont van katalógus, és úgy óráról órára kell olvasni, vagyis inkább ajánlott, mert a periódus végén egy 15-18 oldalas lecture diaryt kell beadni, ami egyfajta összefoglalása annak, hogy az embernek milyen gondolatai támadtak az olvasott művekkel kapcsolatban. A céltehát nem az, hogy zanzásítva leírd és összefoglald az olvasottakat, hanem az önálló gondolataidnak a papírra vetése.

2. Nordic Welfare States in Transition (3 ects)

Minden órán más előadó jön, és a saját kutatási területéről tart előadást. Pl. munkaerő-piaci helyzet, idősgondozás, családok és gyerekek, stb. A végén egy 3 oldalas kutatási tervet kell beadni.

3. Voting Behaviour (4 ects)

Egy fiatal görög vendégtanár tartja, tök érdekes és tök érthető. Sok újdonságot itt sem hallok, viszont mindezt angolul, és most ez a fontos. Inkább rendszerezi az ember tudását, és azis nagyon hasznos. 7 témából kell egyet választani a félév végén és egy 10 oldalas dolgozatot kell beadni. Én már sejtem, mit fogok csinálni, hála az SPSS-tudásomnak.

4. Finnish Culture and Society (3-4 ects)

Ez az óra jövő héten kezdődik, és itt is vendégelőadók lesznek. Ez az óra a város (!) összes külföldi diákjának meg lett hirdetve, fel is lehet venni bárkinek. Sajnos picit üti a Women's Studies-os órámat, de a tanár szerint nem baj, ha késve osonok be.

5. Women and International Social Development (3 ects)

Ez az órám tömbösítve lesz megtartva februárban. Alapvetően a fejlődő országok nőiről lesz szó, és lesz egy egész óra Kínáról és a kínai falvakban élő nőkről.Ez nagyon érdekel.

6. Cultural Conversations (1-2 ects)

Ez az az óra, ahol kiscsoportokba vagyunk szervezve, különböző országból, és a cél, hogy megismertessük egymással a saját kultúránkat. Az óra teljesen önszerveződő, gyakorlatilag a csoport alakítja ki a találkozók időpontját, hogy mit fognak csinálni stb. Minden találkozó ótán egy jelentést kell írnunk és elküldeni a tanárnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ancsatampereben.blog.hu/api/trackback/id/tr731696318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Periptero 2010.01.24. 12:26:51

Ismét csak első! Ezek tényleg nagyon érdekesek lehetnek!
süti beállítások módosítása